Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofucznica to połączenie klasycznych jajek i tofu, czyli dwóch składników bogatych w cennych w białko. Jak przygotować ją w wersji śniadaniowej? Zobacz naszą propozycję.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 253
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1086
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 253
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1086
Składniki
Tofu otwórz, odsącz z zalewy i pokrusz na drobne kawałki. Posiekaj natkę pietruszki drobno.
Na patelni rozgrzej masło, zeszklij tofu wraz z sezamem przez 1-2 minuty, posól całość i popieprz. Przesuń na bok patelni, aby zrobić miejsce na pozostałe składniki. Teraz wbij jajka i smaż całość, mieszając od czasu do czasu aż się zetną. Pod koniec dodaj tymianek i natkę pietruszki do smaku.
Podawaj ze świeżym pieczywem.