Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofucznica to połączenie klasycznych jajek i tofu, czyli dwóch składników bogatych w cennych w białko. Jak przygotować ją w wersji śniadaniowej? Zobacz naszą propozycję.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 626
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13512
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 784
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 626
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13512
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 784
Składniki
Tofu otwórz, odsącz z zalewy i pokrusz na drobne kawałki. Posiekaj natkę pietruszki drobno.
Na patelni rozgrzej masło, zeszklij tofu wraz z sezamem przez 1-2 minuty, posól całość i popieprz. Przesuń na bok patelni, aby zrobić miejsce na pozostałe składniki. Teraz wbij jajka i smaż całość, mieszając od czasu do czasu aż się zetną. Pod koniec dodaj tymianek i natkę pietruszki do smaku.
Podawaj ze świeżym pieczywem.