Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofucznica to połączenie klasycznych jajek i tofu, czyli dwóch składników bogatych w cennych w białko. Jak przygotować ją w wersji śniadaniowej? Zobacz naszą propozycję.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 993
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 993
Składniki
Tofu otwórz, odsącz z zalewy i pokrusz na drobne kawałki. Posiekaj natkę pietruszki drobno.
Na patelni rozgrzej masło, zeszklij tofu wraz z sezamem przez 1-2 minuty, posól całość i popieprz. Przesuń na bok patelni, aby zrobić miejsce na pozostałe składniki. Teraz wbij jajka i smaż całość, mieszając od czasu do czasu aż się zetną. Pod koniec dodaj tymianek i natkę pietruszki do smaku.
Podawaj ze świeżym pieczywem.