Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na wegańską wersję jajecznicy czyli smażone tofu. Takie śniadanie jest idealne dla wszystkich będących na diecie białkowo - tłuszczowej, wegan, ale także "wszystko jedzących", którzy chcą szybko zjeść smaczny i pożywny posiłek. Tofu jest świetnym wyborem na śniadanie, ponieważ jest źródłem pełnowartościowego białka, witamin z grupy B oraz E, a także składników mineralnych tj. fosfor, potas, magnez, żelazo czy wapń. Ten sojowy twarożek ma także niski indeks glikemiczny i jest lekkostrawne. Tofucznica to idealny wybór na dzień dobry :)
Polecam.
Odsłon: 523
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12542
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5315
Polecam.
Odsłon: 523
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12542
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5315
Składniki
Na rozgrzanej oliwek z oliwek szklimy pokrojone drobno szalotki, dodajemy rozgniecione widelcem tofu oraz pokrojone suszone pomidory i smażymy wszystko przez chwilę, aż tofu delikatnie zmięknie. Całość doprawiamy do smaku solą, kurkumą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy ze świeżym szczypiorkiem.
Weganie polecają, aby do tofucznicy dodawać płatki drożdżowe oraz czarną sól. Wtedy jej smak będzie jeszcze bardziej podobny do zwykłej jajecznicy. Życzę smacznego! :)