Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na wegańską wersję jajecznicy czyli smażone tofu. Takie śniadanie jest idealne dla wszystkich będących na diecie białkowo - tłuszczowej, wegan, ale także "wszystko jedzących", którzy chcą szybko zjeść smaczny i pożywny posiłek. Tofu jest świetnym wyborem na śniadanie, ponieważ jest źródłem pełnowartościowego białka, witamin z grupy B oraz E, a także składników mineralnych tj. fosfor, potas, magnez, żelazo czy wapń. Ten sojowy twarożek ma także niski indeks glikemiczny i jest lekkostrawne. Tofucznica to idealny wybór na dzień dobry :)
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13469
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 596
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2817
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13469
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 596
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2817
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Na rozgrzanej oliwek z oliwek szklimy pokrojone drobno szalotki, dodajemy rozgniecione widelcem tofu oraz pokrojone suszone pomidory i smażymy wszystko przez chwilę, aż tofu delikatnie zmięknie. Całość doprawiamy do smaku solą, kurkumą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy ze świeżym szczypiorkiem.
Weganie polecają, aby do tofucznicy dodawać płatki drożdżowe oraz czarną sól. Wtedy jej smak będzie jeszcze bardziej podobny do zwykłej jajecznicy. Życzę smacznego! :)