Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
mandolina do pokrojenia ogórka, tarka
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1458
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 523
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1458
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 523
Składniki
Trzeba przygotować ulubione pasty i je wymieszać. Ogórka do pasty z fetą najpierw trzeba zetrzeć i lekko posolić i dokładnie odcisnąć. Pasta z ogórkiem świeżym dodaje świeżości. Pasta z wędzoną rybą to przewodni smak. Pasta z ogórkiem konserwowym to akcent kwaśny. Pasta jajeczna dodaje kremowości i żółtego koloru. Pasta z buraczkami dodaje ostrości i kolorku.
Kromki pieczywa tostowego okrawa się do równa. Ścinki można wysuszyć i wykorzystać do bułki tartej. Kromki przekłada się pastami. Domek smaruje się majonezem. Plastry ogórka najlepiej lekko posolić i odsączyć aby były łatwiejsze podczas układania. Jeśli przygotowujemy tort wcześniej, dachówkę lepiej położyć przed podaniem, żeby nie wyschła za bardzo.
Smacznego :)