Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe, wegańskie, pożywne i lekkie śniadanie lub przekąskę.
Nóż, deska
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Tortillę smarujemy hummusem, kładziemy sałatę na całość. W dolnej części układamy paprykę pokrojoną w słupki (ok 8 słupków na 1 tortillę), 2 pomidory suszone przekrojone na pół. Zawijamy rolkę od dołu.
Zawinięte tortille możemy włożyć na 30min-1h do lodówki żeby zmiękły. Jeśli nie mamy czasu, możemy od razu kroić.
Kroimy tortillę na 10 części. Najpierw na pół, potem po 5 dla ułatwienia :) Smacznego!