Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 219
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20900
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 219
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20900
Składniki
Do przygotowanej miseczki wbijamy 3 jaja. Solimy i pieprzymy je. Wszystko razem ze sobą mieszamy. W między czasie rozgrzewamy naszą patelnię i wrzucamy kawałek masła. Jak nam się masło rozpuściło wlewamy całą zawartość miski. Bierzemy 2 kromki tostowe i zamaczamy je z dwóch stron i zostawiamy na patelni (wszystko to robimy już na zmniejszonym ogniu). Jak nam się spód ładnie zarumienił przewracamy nasz tost na drugą stronę. (Opcjonalnie można rozpuścić jeszcze kawałek masła po ściankach patelni). Kładziemy na jeden tost szynkę na drugi ser topiony. Nasze "skrzydełka" zakładamy do środka. I kładziemy jeden tost na drugi. Na koniec całość można przerzucić jeszcze raz na drugą stronę. Po krótkiej chwili nasz tost jest gotowy do konsumpcji!!! Życzę smacznego!!! Zapraszam także do obejrzenia filmu!!!!