Do góry

Śniadania Przepis na:

Tostowe roladki

Tostowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2968

Dodano:

Odsłon: 65664

Popularne tostowe roladki. Są przepyszne, pachnące cynamonem i mają nadzienie z serka i tuskawek.

Składniki

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżek mleka
  • 6 truskawek( można zamienić na jabłko lub banana)
  • 6 łyżek serka mascarpone lub kremu orzechowego
  • 1 łyżka cukru
  • masło do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Tosty rozwałkować wałkiem, aż będą płaskie. Obciąć twarde brzegi, ale proszę nie wyrzucać. Można pociąć je w kostkę i zrobić malutkie grzaneczki do zupy np. cebulowej.

  2. Truskawki pociąć w kostkę, każdy tost posmarować serkiem masarpone według upodobania i rozłożyć na nim truskawki, ale nie przesadzajmy z nadzieniem, bo trudno będzie je zrolować lub mogą się rozpaść. Zwijaj tosty dość ciasno w roladki.

  3. Mleko roztrzep z jajkiem. Roladki obtaczaj w masie jajecznej, aż będą dokładnie pokryte i smaż na masełku na złoty kolor. Cukier zmieszaj z cynamonem i obtaczaj w nim jeszcze gorące roladki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń