Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaje mi nieco chleba, który już czerstwieje, to robię z niego grzanki, które doskonale nadają się na słodkie śniadanie tak dla dzieci, jak i dla rodziców :) Od klasycznych tostów francuskich różnią się tym, że chleb maczany jest w cieście, a nie samych jajkach.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4362
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11846
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6758
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5578
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4362
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11846
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6758
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5578
Składniki
wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto powinno konsystencję jak na naleśniki.
W gotowym cieście obtaczać kolejne kromki chleba i kłaść na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju do smażenia. Smażyć na złocisty kolor i wykładać na talerz, najlepiej na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu od smażenia. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Tosty najlepiej smakują na słodko z dżemem lub cukrem pudrem, Można je również zajadać z jakimś sosem, wtedy do cista warto dodać ulubione przyprawy. Ja czasem dodaję np. curry i bazylię i zajadam z sosem paprykowym lub czosnkowym jako dodatek do gotowanych parówek. Przepisy na pyszne sosy można znaleźć tu https://smaker.pl/przepis-sos-paprykowy,120148,newsweek.html i tu https://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)