Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na cytrynowe tosty.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W oddzielnej misce ubijamy białko z cukrem na sztywną pianę.
Powoli dodajemy migdały, sok i skórkę z cytryny, skórkę pomarańczową.
Całość mieszamy i ubijamy na gładką jednolitą masę. Przygotowujemy brytfankę, wykładamy ją papierem do pieczenia.
Układamy na niej naszą chałkę i smarujemy wierzch chałki masą cytrynowo-migdałową
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około dziesięciu minut, aż tosty się zarumienią
Tosty najlepiej smakują na ciepło. Idealnie pasuje do tostów świeżo wyciskany sok z pomarańczy