Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1146
U nas wciąż jeszcze trwa sezon na dynię, powstała więc niezwykle urodziwa sał...
Odsłon: 9
Jeśli szukasz pomysłu na pyszny i elegancki obiad, który jednocześnie nie spr...
Odsłon: 149
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 194
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1759
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1146
U nas wciąż jeszcze trwa sezon na dynię, powstała więc niezwykle urodziwa sał...
Odsłon: 9
Jeśli szukasz pomysłu na pyszny i elegancki obiad, który jednocześnie nie spr...
Odsłon: 149
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 194
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1759
Składniki
Jajko dokładnie wymieszaj z mlekiem i cukrem.
Zamocz kromki chałki z obydwu stron w przygotowanej masie jajecznej.
Układaj je na rozgrzanej patelni z rozpuszczonym masłem, smaż na złoty kolor z obydwu stron. Tak usmażone tosty, posmaruj dżemem truskawkowym.