Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie we włosko-francuskim klimacie. W tym przepisie łączymy francuskie tosty ze świeżymi pomidorami i cudownym serem mozzarella, według nas jest to połączenie idealne. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Jajka rozbijamy do miski, mieszamy z mlekiem i solimy Na patelni rozgrzewamy olej Kromki chleba namaczamy w jajku z mlekiem i smażymy do uzyskania złotego koloru (kilka minut) Przed końcem smażenia możemy nałożyć plasterki mozzarelli na kromkę aby lekko się stopiła
Usmażone tosty kładziemy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu Na każdy tost nakładamy plasterki pomidora i mozzarelli Tosty można podawać z pokrojoną w drobną kostkę cebulką