Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na śniadanie na gorąco: chleb obtaczany w jajku, opiekany na patelni, posypany żółtym serem i podany z pomidorem.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7982
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 102
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2160
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 669
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7982
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 102
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2160
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 669
Składniki
Jajka wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy przyprawy i rozmącamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kromki chleba /może być lekko czerstwy/ obtaczamy z obu stron w jajku.
Następnie kładziemy na rozgrzany tłuszcz na patelni i obsmażamy na rumiano z jednej strony. Potem kromkę przewracamy na drugą stronę a zrumienioną stronę posypujemy startym żółtym serem. Obsmażoną kromkę z roztopionym żółtym serem zdejmujemy z patelni, przekładamy na talerz i na wierzchu układamy plaster pomidora. Podajemy na gorąco.