Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na śniadanie na gorąco: chleb obtaczany w jajku, opiekany na patelni, posypany żółtym serem i podany z pomidorem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Jajka wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy przyprawy i rozmącamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kromki chleba /może być lekko czerstwy/ obtaczamy z obu stron w jajku.
Następnie kładziemy na rozgrzany tłuszcz na patelni i obsmażamy na rumiano z jednej strony. Potem kromkę przewracamy na drugą stronę a zrumienioną stronę posypujemy startym żółtym serem. Obsmażoną kromkę z roztopionym żółtym serem zdejmujemy z patelni, przekładamy na talerz i na wierzchu układamy plaster pomidora. Podajemy na gorąco.