Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz idealnego śniadania, które spełni wszystkie oczekiwania twoich kubków smakowych, to tosty królewskie są idealnym wyborem! Ten wyjątkowy przepis łączy tradycyjne i klasyczne tosty z nowoczesnością, oferując eksplozję smaków i aromatów w każdym gryzie. Chrupiące kromki chleba tostowego stają się otoczką dla soczystych, podwędzanych kiełbasek, aromatycznego żółtego sera i świeżej roszponki, które razem tworzą harmonijną całość. Sekretem tego dania jest jednak masło wzbogacone miodem, czosnkiem oraz nutą tymianku i rozmarynu, które dodają tostom głębokiego, wyrazistego smaku. To królewskie połączenie cieszy oczy swoim eleganckim wyglądem. Te tosty są idealne zarówno na rodzinne śniadanie, leniwy brunch, jak i szybką kolację.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 269
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 269
Składniki
Kiełbaski pokrój w średnio grube plasterki i podsmaż na rozgrzanej patelni na średnim ogniu do zrumienienia. Odstaw.
Miękkie masło wymieszaj w miseczce z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, rozmarynem, tymiankiem i miodem.
Weź dwie kromki chleba i natnij je głęboko na krzyż. Przykryj je po ¼ sera tartego lub w plastrach. Następnie połóż równomiernie kiełbasę i posyp je pozostałym serem. Na wierzchu ułóż roszponkę.
Kolejne dwie kromki posmaruj masłem i przykryj nimi kanapki, kładąc je masłem do góry.
Tosty królewskie wstaw do rozgrzanego tostera i piecz przez 2-3 minuty, do ładnego zrumienienia. Podawaj od razu po przyrządzeniu, na ciepło, póki są chrupiące.