Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz idealnego śniadania, które spełni wszystkie oczekiwania twoich kubków smakowych, to tosty królewskie są idealnym wyborem! Ten wyjątkowy przepis łączy tradycyjne i klasyczne tosty z nowoczesnością, oferując eksplozję smaków i aromatów w każdym gryzie. Chrupiące kromki chleba tostowego stają się otoczką dla soczystych, podwędzanych kiełbasek, aromatycznego żółtego sera i świeżej roszponki, które razem tworzą harmonijną całość. Sekretem tego dania jest jednak masło wzbogacone miodem, czosnkiem oraz nutą tymianku i rozmarynu, które dodają tostom głębokiego, wyrazistego smaku. To królewskie połączenie cieszy oczy swoim eleganckim wyglądem. Te tosty są idealne zarówno na rodzinne śniadanie, leniwy brunch, jak i szybką kolację.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 929
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23064
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15477
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 929
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23064
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15477
Składniki
Kiełbaski pokrój w średnio grube plasterki i podsmaż na rozgrzanej patelni na średnim ogniu do zrumienienia. Odstaw.
Miękkie masło wymieszaj w miseczce z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, rozmarynem, tymiankiem i miodem.
Weź dwie kromki chleba i natnij je głęboko na krzyż. Przykryj je po ¼ sera tartego lub w plastrach. Następnie połóż równomiernie kiełbasę i posyp je pozostałym serem. Na wierzchu ułóż roszponkę.
Kolejne dwie kromki posmaruj masłem i przykryj nimi kanapki, kładąc je masłem do góry.
Tosty królewskie wstaw do rozgrzanego tostera i piecz przez 2-3 minuty, do ładnego zrumienienia. Podawaj od razu po przyrządzeniu, na ciepło, póki są chrupiące.