Do góry

Śniadania Przepis na:

tosty w stylu amerykańskim

tosty w stylu amerykańskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2569

Dodano:

Odsłon: 2157

Moje pierwsze skojarzenie z kuchnią amerykańską to cheeseburger z bekonem. Później apple pie. Pancakes z syropem klonowym. I peanut butter. I kukurydza. Obiecałam przygotować śniadanie w stylu amerykańskim. Tak też zrobiłam. Amerykańskie tosty z karmelizowaną cebulą, masłem orzechowym, serem i grillowanym boczkiem.

Składniki

  • 4 kromki tostowego chleba pszennego
  • masło orzechowe
  • średnia cebula
  • łyżka cukru brązowego
  • łyżka masła
  • 4-5 plastrów boczku parzonego
  • 3-4 plastry sera żółtego
  • orzechy ziemne solone /mała garstka/
  • chili
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewam masło. Cebulę kroję w piórka, wrzucam na roztopione masło i zasypuję cukrem. Karmelizuję i odstawiam na bok.

    Boczek grilluję, do momentu uzyskania dość chrupiących plastrów /grill elektryczny, patelnia grillowa lub po prostu podsmażać na zwykłej patelni/.

    Orzechy siekam i prażę na suchej patelni.

    Dwie kromki smaruję masłem orzechowym. Na to nakładam porcję sera. Lekko solę i posypuję chili. Układam po 2 plastry boczku. Dodaję skarmelizowaną cebulę. Przykrywam chlebem tostowym.

    Rozgrzewam opiekacz. Gdy jest gorący, układam tosty opiekam około 3 minut.

    Podaję gorące, posypane orzechami. Do tego przygotowałam shake bananowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń