Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze skojarzenie z kuchnią amerykańską to cheeseburger z bekonem. Później apple pie. Pancakes z syropem klonowym. I peanut butter. I kukurydza. Obiecałam przygotować śniadanie w stylu amerykańskim. Tak też zrobiłam. Amerykańskie tosty z karmelizowaną cebulą, masłem orzechowym, serem i grillowanym boczkiem.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
Na patelni rozgrzewam masło. Cebulę kroję w piórka, wrzucam na roztopione masło i zasypuję cukrem. Karmelizuję i odstawiam na bok. Boczek grilluję, do momentu uzyskania dość chrupiących plastrów /grill elektryczny, patelnia grillowa lub po prostu podsmażać na zwykłej patelni/. Orzechy siekam i prażę na suchej patelni. Dwie kromki smaruję masłem orzechowym. Na to nakładam porcję sera. Lekko solę i posypuję chili. Układam po 2 plastry boczku. Dodaję skarmelizowaną cebulę. Przykrywam chlebem tostowym. Rozgrzewam opiekacz. Gdy jest gorący, układam tosty opiekam około 3 minut. Podaję gorące, posypane orzechami. Do tego przygotowałam shake bananowy.