Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze skojarzenie z kuchnią amerykańską to cheeseburger z bekonem. Później apple pie. Pancakes z syropem klonowym. I peanut butter. I kukurydza. Obiecałam przygotować śniadanie w stylu amerykańskim. Tak też zrobiłam. Amerykańskie tosty z karmelizowaną cebulą, masłem orzechowym, serem i grillowanym boczkiem.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 47
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 115
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 47
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 115
Składniki
Na patelni rozgrzewam masło. Cebulę kroję w piórka, wrzucam na roztopione masło i zasypuję cukrem. Karmelizuję i odstawiam na bok. Boczek grilluję, do momentu uzyskania dość chrupiących plastrów /grill elektryczny, patelnia grillowa lub po prostu podsmażać na zwykłej patelni/. Orzechy siekam i prażę na suchej patelni. Dwie kromki smaruję masłem orzechowym. Na to nakładam porcję sera. Lekko solę i posypuję chili. Układam po 2 plastry boczku. Dodaję skarmelizowaną cebulę. Przykrywam chlebem tostowym. Rozgrzewam opiekacz. Gdy jest gorący, układam tosty opiekam około 3 minut. Podaję gorące, posypane orzechami. Do tego przygotowałam shake bananowy.