Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty z jajkiem sadzonym, to dość popularne danie na śniadanie. Można jednak troszkę zaskoczyć rodzinę robiąc jajka sadzone w nieco inny sposób. Polecam.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Każde jajko przygotować oddzielnie. Oddzielić białko od żółtka. Robić to ostrożnie, żeby żółtko nie pękło. Przy pomocy miksera ubić białko na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i białego pieprzu. Patelnię posmarować lekko olejem rzepakowym. Ustawić na patelni obręcz posmarowaną od środka olejem. Moja to taka do wykrawania pierogów o wysokości ok 4 cm. Wypełnić ją połową piany. W środku zrobić delikatnie dołek i włożyć żółtko. Przykryć pozostałą pianą. Smażyć na wolnym ogniu. Po kilku minutach obrócić obręcz, żeby przypiec też drugą stronę. Tak samo postąpić z pozostałymi jajkami. Następnie przy pomocy noża obrysować jajko po obręczy i wyjąć. Na patelni posmarowanej lekko olejem usmażyć tosty. Na tostach ułożyć liście sałaty, a na sałacie jajka. Posypać pokrojonym drobno szczypiorem. Smacznego.