Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Były tosty na słodko, teraz czas na tosty wytrawne. Chrupiące, pachnące delikatnie piwem ( śladowa ilość :) ) z ciągnącym się serem. Zapach jaki rozchodzi się po kuchni, to cos wspaniałego!
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 8
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 8
Składniki
Piwo, ser, cynamon i żółtko zmiksować na gładki sos. Kromki chleba posmarować z dwóch stron margaryną lub masłem, obsmażyć na suchej, gorącej patelni na zloty kolor. Piekarnik rozgrzać do 180°. Parówki przekroić na pół w poprzek i wzdłuż. Ułożyć po dwie na toście, polać sosem piwnym, ułożyć na blasze i zapiekać w gorącym piekarniku 5 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Znakomitym dodatkiem będą pomidory i mieszanka sałat polana sosem winegret.