Do góry

Śniadania Przepis na:

Tosty z pastą z awokado i fety

Tosty z pastą z awokado i fety

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3635

Dodano:

Odsłon: 3870

Z cyklu: zielono mi - pyszne i zdrowe tosty na śniadanie. Zapachniało wiosną w naszej kuchni.

Składniki

  • chleb orkiszowy,
  • awokado,
  • 100 g sera feta,
  • rukola,
  • kilka listków mięty
  • oliwa z oliwek,
  • sok z połowy cytryny lub limonki
  • papryczka chili lub aromatyzowana oliwa chili
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chleb pokrój na 1 cm kromki a potem na trójkąty. Z awokado usuń pestkę , do miseczki wydrąż miąższ.Skrop z sokiem z cytryny lub limonki. Dodaj fetę. Rozgnieć wszystko widelcem lub zblenduj, ale nie na gładko. Dodaj posiekaną papryczkę chili /ilość zależy od Ciebie, możesz też dodać ząbek czosnku/ i miętę. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszaj. Tosty skrop oliwą i podgrzej w piekarniku. Na tostach rozłóż listki rukoli, nałóż pastę,skrop oliwą i zajadaj;) Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

natweg1 01 marca 2014 Bardzo fajne i pysznee! polecam gorąco :) nie dodałam rucoli bo nie było w sklepie nawet bez tego jest pyszne :D POLECAM! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 20 lutego 2014 Feta w połączeniu z awokado to coś dla mnie.:-)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń