Śniadania Przepis na:
Tosty z pastą z awokado i fety

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3635
Dodano: 19.02.2014
Odsłon: 3870
Składniki
- chleb orkiszowy,
- awokado,
- 100 g sera feta,
- rukola,
- kilka listków mięty
- oliwa z oliwek,
- sok z połowy cytryny lub limonki
- papryczka chili lub aromatyzowana oliwa chili
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Chleb pokrój na 1 cm kromki a potem na trójkąty. Z awokado usuń pestkę , do miseczki wydrąż miąższ.Skrop z sokiem z cytryny lub limonki. Dodaj fetę. Rozgnieć wszystko widelcem lub zblenduj, ale nie na gładko. Dodaj posiekaną papryczkę chili /ilość zależy od Ciebie, możesz też dodać ząbek czosnku/ i miętę. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszaj. Tosty skrop oliwą i podgrzej w piekarniku. Na tostach rozłóż listki rukoli, nałóż pastę,skrop oliwą i zajadaj;) Smacznego:)
Komentarze do przepisu (3)

natweg1 01 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajne i pysznee! polecam gorąco :) nie dodałam rucoli bo nie było w sklepie nawet bez tego jest pyszne :D POLECAM! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 20 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Feta w połączeniu z awokado to coś dla mnie.:-)7 Kto głosował? | Odpowiedz