Do góry

Śniadania Przepis na:

Tosty z pieczarkami

Tosty z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 416

Doskonały pomysł na kolację lub śniadanie (jeśli rano mamy czas na zrobienie ;)

Składniki

  • 200g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • pół czerwonej papryki
  • 50g masła
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki papryki
  • pół łyżeczki pieprzu
  • pół łyżeczki bazylii
  • 12 kromek chleba tostowego
  • 12 plasterków dowolnej kiełbasy
  • 12 plasterków żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • keczup
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tosty z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pieczarki, cebulę i paprykę drobno kroimy. Rozgrzewamy na patelni masło i wsypujemy pieczarki i cebulę. Dodajemy sól, pieprz, paprykę, bazylię. Smażymy od 3 do 4 minut. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy jeszcze pół minuty.

  2. Na blasze wyłożonej papierem układamy 12 kromek tostowego chleba. Na każdą kromkę kładziemy kolejno: farsz z pieczarek, plasterek kiełbasy, plaster żółtego sera i polewamy każdą keczupem. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 8 do 10 minut.

  3. Teraz drobno kroimy szczypiorek. Następnie wyciągamy z piekarnika tosty i posypujemy szczypiorkiem. Rozkładamy na talerzyki i życzymy smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń