Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na kolację lub śniadanie (jeśli rano mamy czas na zrobienie ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Pieczarki, cebulę i paprykę drobno kroimy. Rozgrzewamy na patelni masło i wsypujemy pieczarki i cebulę. Dodajemy sól, pieprz, paprykę, bazylię. Smażymy od 3 do 4 minut. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy jeszcze pół minuty.
Na blasze wyłożonej papierem układamy 12 kromek tostowego chleba. Na każdą kromkę kładziemy kolejno: farsz z pieczarek, plasterek kiełbasy, plaster żółtego sera i polewamy każdą keczupem. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 8 do 10 minut.
Teraz drobno kroimy szczypiorek. Następnie wyciągamy z piekarnika tosty i posypujemy szczypiorkiem. Rozkładamy na talerzyki i życzymy smacznego.