Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na kolację lub śniadanie (jeśli rano mamy czas na zrobienie ;)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 961
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13571
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 961
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13571
Składniki
Pieczarki, cebulę i paprykę drobno kroimy. Rozgrzewamy na patelni masło i wsypujemy pieczarki i cebulę. Dodajemy sól, pieprz, paprykę, bazylię. Smażymy od 3 do 4 minut. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy jeszcze pół minuty.
Na blasze wyłożonej papierem układamy 12 kromek tostowego chleba. Na każdą kromkę kładziemy kolejno: farsz z pieczarek, plasterek kiełbasy, plaster żółtego sera i polewamy każdą keczupem. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 8 do 10 minut.
Teraz drobno kroimy szczypiorek. Następnie wyciągamy z piekarnika tosty i posypujemy szczypiorkiem. Rozkładamy na talerzyki i życzymy smacznego.