Do góry

Śniadania Przepis na:

Tosty z pieczarkami

Tosty z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2307

Dodano:

Odsłon: 460

Tosty stały się już u nas taką tradycją weekendowego śniadania. Tym razem wersja z pieczarkami i serem. Kolejne pyszne i proste jedzonko. U mnie dużo, bo 12 tostów, potrzebujesz mniej, zrób z mniejszej ilości składników :-)

Składniki

  • 24 kromki chleba tostowego lub innego z foremki
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 150 g tartego żółtego sera
  • trochę masła
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina oleju do smażenia
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tosty z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki, a cebulę drobno.

    Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę. Chwilę smażyć i dodać pieczarki. Całość smażyć do odparowania wody, na koniec doprawić solą i pieprzem.

    12 kromek ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypać niewielką ilością tartego sera. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni z funkcją grilla na max 5 minut do lekkiego zrumienienia.

  2. Blachę wyjąć z piekarnika. Na każdą kromkę ułożyć po 1-2 łyżki pieczarek.

  3. Pozostałe kromki poukładać na pieczarki, docisnąć i posmarować odrobiną masła. Następnie posypać niewielką ilością sera i włożyć z powrotem do piekarnika na ok. 7-10 minut do zrumienienia.

    Śniadanko gotowe :-)

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń