Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
od pokoleń w rodzinie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 349
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2764
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 905
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1655
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14456
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 349
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2764
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 905
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1655
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14456
Składniki
Jajka ugotować na twardo i obrać. Boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, lekko podsmażyć aż puści tłuszcz. Pozostałe mięsa pokroić i dorzucić do boczku. Proporcje jak i rodzaje mięs można zmieniać, jeśli czegoś nie mamy lub nie lubimy, ważne tylko, aby nie wszystkie były tłuste i żeby był boczek (choć w ostateczności możemy zamiast niego użyć oleju). Kiedy mięso się podsmaża, kroimy ugotowane jajka w niewielkie kawałki i dorzucamy do reszty. Jeszcze chwilę smażymy. Podajemy na ciepło, najlepiej z domowymi buraczkami z chrzanem i kawałkiem chleba.