Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
od pokoleń w rodzinie
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Jajka ugotować na twardo i obrać. Boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, lekko podsmażyć aż puści tłuszcz. Pozostałe mięsa pokroić i dorzucić do boczku. Proporcje jak i rodzaje mięs można zmieniać, jeśli czegoś nie mamy lub nie lubimy, ważne tylko, aby nie wszystkie były tłuste i żeby był boczek (choć w ostateczności możemy zamiast niego użyć oleju). Kiedy mięso się podsmaża, kroimy ugotowane jajka w niewielkie kawałki i dorzucamy do reszty. Jeszcze chwilę smażymy. Podajemy na ciepło, najlepiej z domowymi buraczkami z chrzanem i kawałkiem chleba.