Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
od pokoleń w rodzinie
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1290
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5823
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18439
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1290
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5823
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18439
Składniki
Jajka ugotować na twardo i obrać. Boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, lekko podsmażyć aż puści tłuszcz. Pozostałe mięsa pokroić i dorzucić do boczku. Proporcje jak i rodzaje mięs można zmieniać, jeśli czegoś nie mamy lub nie lubimy, ważne tylko, aby nie wszystkie były tłuste i żeby był boczek (choć w ostateczności możemy zamiast niego użyć oleju). Kiedy mięso się podsmaża, kroimy ugotowane jajka w niewielkie kawałki i dorzucamy do reszty. Jeszcze chwilę smażymy. Podajemy na ciepło, najlepiej z domowymi buraczkami z chrzanem i kawałkiem chleba.