Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjną pastę uzupełniłam selerem naciowym, by dodać więcej witamin do tej tradycyjnej polskiej potrawy. Odrobina parmezanu i posiekana rzodkiewka dodają bardziej wyrazistego smaku i zdrowia naszemu organizmowi.
Rondelek, nóż i deska do krojenia, tarka
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 45
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1081
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 45
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1081
Składniki
Jajka ugotować na twardo. W tym czasie, kiedy jajka się gotują, myjemy łodygę selera, kroimy wzdłuż na cienkie słupki, a potem na drobne kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę.
Ugotowane jajka kroimy widelcem na kilka części, a potem rozgniatamy używając widelca. Dodajemy sól i pieprz.
Do jajek dodajemy cebulę, seler oraz majonez. Dobrze mieszamy składniki.
Tak przygotowaną pastę nakładamy na chleb lub krakersy posmarowane masłem, następnie posypujemy odrobina parmezanu i posiekana rzodkiewką.