Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjną pastę uzupełniłam selerem naciowym, by dodać więcej witamin do tej tradycyjnej polskiej potrawy. Odrobina parmezanu i posiekana rzodkiewka dodają bardziej wyrazistego smaku i zdrowia naszemu organizmowi.
Rondelek, nóż i deska do krojenia, tarka
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 943
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1571
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1829
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9114
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 943
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1571
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1829
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9114
Składniki
Jajka ugotować na twardo. W tym czasie, kiedy jajka się gotują, myjemy łodygę selera, kroimy wzdłuż na cienkie słupki, a potem na drobne kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę.
Ugotowane jajka kroimy widelcem na kilka części, a potem rozgniatamy używając widelca. Dodajemy sól i pieprz.
Do jajek dodajemy cebulę, seler oraz majonez. Dobrze mieszamy składniki.
Tak przygotowaną pastę nakładamy na chleb lub krakersy posmarowane masłem, następnie posypujemy odrobina parmezanu i posiekana rzodkiewką.