Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz wprowadzić nieco egzotyki do swoich poranków? Nasz przepis na tropikalny pudding chia to idealny sposób na przygotowanie szybkiego, zdrowego i pysznego śniadania, które przeniesie cię wprost na słoneczną plażę nawet w pochmurny, jesienny dzień. Dzięki połączeniu nasion chia z kremowym mleczkiem kokosowym i soczystymi owocami, zyskasz posiłek pełen energii i egzotycznych smaków. Przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut, a deser zrobiony wieczorem, będzie czekał na ciebie w lodówce.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68186
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1983
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68186
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1983
Składniki
W niedużym rondelku podgrzej mleczko kokosowe razem z wiórkami.
Ciepłe mleko przelej do miseczki, a następnie dodaj miód oraz nasiona chia. Energicznie wymieszaj całość przez kilka minut aż lekko zgęstnieje.
Następnie rozłóż pudding do pucharków lub niewielkich słoiczków i wstaw do lodówki.
Pomarańczę, mango i kiwi posiekaj bardzo drobno i ułóż warstwami na przygotowanym wcześniej puddingu.
Tropikalny pudding chia schładzaj przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc.
Jeśli chcesz zmienić konsystencję puddingu, dodaj do niego nieco więcej mleka (będzie rzadszy i mniej zwarty) lub więcej nasion chia (będzie gęstszy).