Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne truskawkowe tosty z chrupiącymi migdałami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7069
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7069
Składniki
Bułkę kroimy na 2 kromki ( odcinając zewnętrzną warstwę ) Tworzymy tak jakby 2 kromki chleba. Jedną kromkę smarujemy dokładnie ( gęsto! ) dżemem. Posypujemy płatkami migdałów. Przykrywamy drugą kromką lekko dociskając.
Jajko rozbełtujemy z mlekiem.Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.Obtaczamy tosta z 2 stron.Pokrywamy warstwą migdałów.
Smażymy ( na wolnym ogniu! ) na masełku. Podajemy gorące z sosem truskawkowym lub też gałką lodów waniliowych! Pycha!