Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne truskawkowe tosty z chrupiącymi migdałami.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182164
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182164
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Bułkę kroimy na 2 kromki ( odcinając zewnętrzną warstwę ) Tworzymy tak jakby 2 kromki chleba. Jedną kromkę smarujemy dokładnie ( gęsto! ) dżemem. Posypujemy płatkami migdałów. Przykrywamy drugą kromką lekko dociskając.
Jajko rozbełtujemy z mlekiem.Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.Obtaczamy tosta z 2 stron.Pokrywamy warstwą migdałów.
Smażymy ( na wolnym ogniu! ) na masełku. Podajemy gorące z sosem truskawkowym lub też gałką lodów waniliowych! Pycha!