Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jest wykonana z kawałków tuńczyka w oleju słonecznikowym. Jest alternatywą dla smakoszy past rybnych, smaczna i coś innego jak codzienne kanapki z wędliną czy serem. Przepis prosty, szybki i warty wypróbowania.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31244
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31244
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Składniki
Zawartość puszki tuńczyka przekładamy do odpowiedniej wielkości naczynia wraz z olejem. Rozgniatamy widelcem na miazgę. Dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, cebulkę i szczypiorek. Mieszamy. Pasta może być za sucha, wówczas dodajemy odpowiednią ilość oliwy. Jeżeli jest taka potrzeba dosmaczamy.
Pasta powinna mieć smarowną konsystencję. Podajemy z pieczywem.