Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jest wykonana z kawałków tuńczyka w oleju słonecznikowym. Jest alternatywą dla smakoszy past rybnych, smaczna i coś innego jak codzienne kanapki z wędliną czy serem. Przepis prosty, szybki i warty wypróbowania.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 301
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 707
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 719
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 27
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 301
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 707
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 719
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 27
Składniki
Zawartość puszki tuńczyka przekładamy do odpowiedniej wielkości naczynia wraz z olejem. Rozgniatamy widelcem na miazgę. Dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, cebulkę i szczypiorek. Mieszamy. Pasta może być za sucha, wówczas dodajemy odpowiednią ilość oliwy. Jeżeli jest taka potrzeba dosmaczamy.
Pasta powinna mieć smarowną konsystencję. Podajemy z pieczywem.