Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jest wykonana z kawałków tuńczyka w oleju słonecznikowym. Jest alternatywą dla smakoszy past rybnych, smaczna i coś innego jak codzienne kanapki z wędliną czy serem. Przepis prosty, szybki i warty wypróbowania.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1438
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 484
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1438
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 484
Składniki
Zawartość puszki tuńczyka przekładamy do odpowiedniej wielkości naczynia wraz z olejem. Rozgniatamy widelcem na miazgę. Dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, cebulkę i szczypiorek. Mieszamy. Pasta może być za sucha, wówczas dodajemy odpowiednią ilość oliwy. Jeżeli jest taka potrzeba dosmaczamy.
Pasta powinna mieć smarowną konsystencję. Podajemy z pieczywem.