Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podane śniadanie chyba każdemu zasmakuje.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4416
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4416
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Twaróg dobrze rozgnieć widelcem lub łyżką. Cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na 20 minut, następnie dokładnie odciśnij. Połącz z twarogiem, dodaj posiekany szczypior, zioła i przeciśnięty czosnek. Dopraw solą, pieprzem, ew. papryką, dodaj jogurt, wymieszaj. Metalowe ringi wykładamy folią przezroczystą, na bokach pionowo ustawiamy listki roszponki. Ringi wypełniamy twarożkiem. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Pomidora cienko obieramy, skórkę zwijamy w różyczkę. Twaróg podajemy na roszponce, rukoli , z plasterkami obranego pomidora. Wierzch ozdabiamy pomidorową różyczką.