Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podane śniadanie chyba każdemu zasmakuje.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3801
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 963
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34219
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 566
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3801
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 963
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34219
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 566
Składniki
Twaróg dobrze rozgnieć widelcem lub łyżką. Cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na 20 minut, następnie dokładnie odciśnij. Połącz z twarogiem, dodaj posiekany szczypior, zioła i przeciśnięty czosnek. Dopraw solą, pieprzem, ew. papryką, dodaj jogurt, wymieszaj. Metalowe ringi wykładamy folią przezroczystą, na bokach pionowo ustawiamy listki roszponki. Ringi wypełniamy twarożkiem. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Pomidora cienko obieramy, skórkę zwijamy w różyczkę. Twaróg podajemy na roszponce, rukoli , z plasterkami obranego pomidora. Wierzch ozdabiamy pomidorową różyczką.