Do góry

Śniadania Przepis na:

Twaróg z ziołami

Twaróg z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 73

Dodano:

Odsłon: 309

Tak podane śniadanie chyba każdemu zasmakuje.

Składniki

  • twaróg półtłusty 250 g
  • świeży koperek 1 łyżka
  • świeża natka pietruszki 1 łyżka
  • świeży szczypiorek 1 łyżka
  • świeża bazylia 1/2 łyżeczki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 średnia cebula
  • sól, pieprz cytrynowy
  • jogurt naturalny 1-2 łyżki
  • Do jadalnego przybrania 1 pomidor, roszponka, rukola
  • ew. szczypta ostrej papryk
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Twaróg dobrze rozgnieć widelcem lub łyżką.
    Cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na 20 minut, następnie dokładnie odciśnij.
    Połącz z twarogiem, dodaj posiekany szczypior, zioła i przeciśnięty czosnek.
    Dopraw solą, pieprzem, ew. papryką, dodaj jogurt, wymieszaj.
    Metalowe ringi wykładamy folią przezroczystą, na bokach pionowo ustawiamy listki roszponki. Ringi wypełniamy twarożkiem.
    Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
    Pomidora cienko obieramy, skórkę zwijamy w różyczkę.
    Twaróg podajemy na roszponce, rukoli , z plasterkami obranego pomidora.
    Wierzch ozdabiamy pomidorową różyczką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń