Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podane śniadanie chyba każdemu zasmakuje.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 185
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 185
Składniki
Twaróg dobrze rozgnieć widelcem lub łyżką. Cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na 20 minut, następnie dokładnie odciśnij. Połącz z twarogiem, dodaj posiekany szczypior, zioła i przeciśnięty czosnek. Dopraw solą, pieprzem, ew. papryką, dodaj jogurt, wymieszaj. Metalowe ringi wykładamy folią przezroczystą, na bokach pionowo ustawiamy listki roszponki. Ringi wypełniamy twarożkiem. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Pomidora cienko obieramy, skórkę zwijamy w różyczkę. Twaróg podajemy na roszponce, rukoli , z plasterkami obranego pomidora. Wierzch ozdabiamy pomidorową różyczką.