Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Smaczne danie :)
Odsłon: 566
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 925
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26114
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 189
Smaczne danie :)
Odsłon: 566
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 925
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26114
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 189
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Twaróg zgniatamy praską do ziemniaków. Dodajemy żółtka, cukry, sól, mleko i mąkę. Całość dokładanie mieszamy. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dużą patelnię podgrzewamy z masłem klarowanym. Wlewamy masę omletową. Smażymy na niedużym ogniu, aż ładnie zarumieni się od spodu. Teraz obracamy omlet - najlepiej podzielić go na 4 części i każdą obracać osobno. Dzielimy omlet na mniejsze kawałki i smażymy aż do zarumienienia. Gotowy omlet przekładamy na talerze i posypujemy cukrem pudrem. Można także podać z dżemem, świeżymi owocami, polewą czy bitą śmietaną.