Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 136
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 216
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2234
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 136
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 216
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2234
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Twaróg zgniatamy praską do ziemniaków. Dodajemy żółtka, cukry, sól, mleko i mąkę. Całość dokładanie mieszamy. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dużą patelnię podgrzewamy z masłem klarowanym. Wlewamy masę omletową. Smażymy na niedużym ogniu, aż ładnie zarumieni się od spodu. Teraz obracamy omlet - najlepiej podzielić go na 4 części i każdą obracać osobno. Dzielimy omlet na mniejsze kawałki i smażymy aż do zarumienienia. Gotowy omlet przekładamy na talerze i posypujemy cukrem pudrem. Można także podać z dżemem, świeżymi owocami, polewą czy bitą śmietaną.