Śniadania Przepis na:
Twarożek z olejem lnianym

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 3809
Dodano: 25.10.2017
Odsłon: 748
Składniki
- twaróg - 250g
- olej lniany - 3 łyżki
- szczypiorek
- jogurt naturalny - ewentualnie
- sól
- pieprz
3-4 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Olej lniany został trochę wyparty z polskiej kuchni przez modę oliwną. Pora go przywrócić na polskie stoły tym bardziej, że zdrowy. Delikatny smak wzbogaca na przykład sałatki i inne potrawy "na zimno". Oleju lnianego nie wolno bowiem używać do smażenia czy pieczenia.
-
Miksujemy ser z olejem lnianym. Intensywnie i długo by składniki się połączyły. Jeżeli ser jest zbyt suchy dodajemy odpowiednią ilość jogurtu. Gdy twaróg osiągnie konsystencję gładkiej pasty mieszamy go delikatnie z posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem.
pozdrawiamy i zapraszamy na blog - link pod wpisem
Komentarze do przepisu (0)