Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przywróćmy olej lniany na polskie stoły. Twarożek z olejem lnianym. Zdrowa i smaczna pasta do świeżego chleba.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3897
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415034
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3897
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415034
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2440
Składniki
Olej lniany został trochę wyparty z polskiej kuchni przez modę oliwną. Pora go przywrócić na polskie stoły tym bardziej, że zdrowy. Delikatny smak wzbogaca na przykład sałatki i inne potrawy "na zimno". Oleju lnianego nie wolno bowiem używać do smażenia czy pieczenia.
Miksujemy ser z olejem lnianym. Intensywnie i długo by składniki się połączyły. Jeżeli ser jest zbyt suchy dodajemy odpowiednią ilość jogurtu. Gdy twaróg osiągnie konsystencję gładkiej pasty mieszamy go delikatnie z posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. pozdrawiamy i zapraszamy na blog - link pod wpisem