Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przywróćmy olej lniany na polskie stoły. Twarożek z olejem lnianym. Zdrowa i smaczna pasta do świeżego chleba.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 256
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 402
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 115
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 256
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 402
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 115
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Składniki
Olej lniany został trochę wyparty z polskiej kuchni przez modę oliwną. Pora go przywrócić na polskie stoły tym bardziej, że zdrowy. Delikatny smak wzbogaca na przykład sałatki i inne potrawy "na zimno". Oleju lnianego nie wolno bowiem używać do smażenia czy pieczenia.
Miksujemy ser z olejem lnianym. Intensywnie i długo by składniki się połączyły. Jeżeli ser jest zbyt suchy dodajemy odpowiednią ilość jogurtu. Gdy twaróg osiągnie konsystencję gładkiej pasty mieszamy go delikatnie z posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. pozdrawiamy i zapraszamy na blog - link pod wpisem