Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie będę Was pouczać, że ryby trzeba jeść kilka razy w tygodniu, bo na pewno sami to wiecie. Nawet ich amatorom nudzi się w końcu ta sama forma i sposób podania. Moja dzisiejsza propozycja powstała w okolicznościach przeglądu szafki i konserw: znalazł się tuńczyk, dodałam 3 inne składniki i wyszła sałatka do chleba. Jeśli dorzucić do niej 1 woreczek ugotowanego ryżu, można ją jeść bez pieczywa. Do podania wykorzystałam puszki, w których tuńczyk był przechowywany. Moim zdaniem wyszło trochę jak z PRL - u. Jeśli znacie te klimaty, koniecznie spróbujcie!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1776
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8332
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 733
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253233
Polecam.
Odsłon: 1424
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1776
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8332
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 733
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253233
Polecam.
Odsłon: 1424
Składniki
Kawałki tuńczyka mocno odcedzić z zalewy, wrzucić do miski i rozdrobnić widelcem. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę, dorzucić do ryby; do tego dodać cebulki i ziarna kukurydzy. Wymieszać i doprawić.
Dołożyć majonez i całość połączyć.
Sałatkę można od razu podawać, potem należy przechowywać ją w lodówce w zamkniętym pudełku.