Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie będę Was pouczać, że ryby trzeba jeść kilka razy w tygodniu, bo na pewno sami to wiecie. Nawet ich amatorom nudzi się w końcu ta sama forma i sposób podania. Moja dzisiejsza propozycja powstała w okolicznościach przeglądu szafki i konserw: znalazł się tuńczyk, dodałam 3 inne składniki i wyszła sałatka do chleba. Jeśli dorzucić do niej 1 woreczek ugotowanego ryżu, można ją jeść bez pieczywa. Do podania wykorzystałam puszki, w których tuńczyk był przechowywany. Moim zdaniem wyszło trochę jak z PRL - u. Jeśli znacie te klimaty, koniecznie spróbujcie!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1106
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1106
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Składniki
Kawałki tuńczyka mocno odcedzić z zalewy, wrzucić do miski i rozdrobnić widelcem. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę, dorzucić do ryby; do tego dodać cebulki i ziarna kukurydzy. Wymieszać i doprawić.
Dołożyć majonez i całość połączyć.
Sałatkę można od razu podawać, potem należy przechowywać ją w lodówce w zamkniętym pudełku.