Do góry

Śniadania Przepis na:

Udziec indyka z szynkowara

Przepis dnia 2020-10-15
Udziec indyka z szynkowara

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14240

Dodano:

Odsłon: 368

Z czosnkiem i chili i pyszną galaretką.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Udziec indyka z szynkowara

Przygotowanie

  1. Udziec obsypałam od wewnątrz obficie przyprawą "pieprz cytrynowy" Dodałam chili i czosnek. i posypałam żelatyną.

  2. Mięso ściśle zwinęłam i wcisnęłam do szynkowara. Szynkowar zostawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia wyjęłam szynkowar na godzinę przed gotowaniem. Potem wstawiłam na ściereczce do gara tak aby poziom wody co najmniej sięgał poziomu mięsa w szynkowarze.

    Woda nie powinna przekraczać 85 stopni. Po trzech godzinach mięso będzie doskonałe. Po 2,5 też dobre.

    Mięso schłodziłam po wyjęciu a potem schowałam szynkowar na noc do lodówki.
    Gotowe.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń