Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na walentynkowe śniadanie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1661
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1450
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1661
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1450
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Składniki
Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, cukier puder i żółtka. Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
W drugiej misce ubijamy białka z odrobiną soli na sztywną pianę. Przekładamy ją do miski z resztą składników i dolewamy olejek do ciasta. Wszystko mieszamy.
Banana kroimy w średniej grubości plasterki (ok. 1cm).
Wlewamy masę na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek . Na wierzchu układamy pokrojonego banana. Gdy spód się zarumieni, przewracamy na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy i zdejmujemy z patelni.
Polewamy ulubionym sosem bądź smarujemy dżemem (ja użyłam dżemu z czarnej porzeczki) lub nutellą.