Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na walentynkowe śniadanie.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2905
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5318
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1559
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2905
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5318
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1559
Składniki
Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, cukier puder i żółtka. Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
W drugiej misce ubijamy białka z odrobiną soli na sztywną pianę. Przekładamy ją do miski z resztą składników i dolewamy olejek do ciasta. Wszystko mieszamy.
Banana kroimy w średniej grubości plasterki (ok. 1cm).
Wlewamy masę na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek . Na wierzchu układamy pokrojonego banana. Gdy spód się zarumieni, przewracamy na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy i zdejmujemy z patelni.
Polewamy ulubionym sosem bądź smarujemy dżemem (ja użyłam dżemu z czarnej porzeczki) lub nutellą.