Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na owsiankę, którą lubię rozpoczynać dzień. Jej mały talerzyk dodaje mnóstwo sił i energii od samego rana. Najbardziej lubię waśnie taką, delikatnie słodką, gęstą, o wyraźnym smaku waniliowym. Serdecznie polecam :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231934
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231934
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Płatki owsiane zalewamy 250 ml wody i odstawiamy do napęcznienia. Kiedy te zmiękną i nabiorą objętości, zagotowujemy je, a następnie dodajemy mleko*, szczyptę soli, cukier brzozowy i ziarenka wanilii. Wszystko ponownie zagotowujemy, przez cały czas mieszając. * używam mleka bez laktozy, gdyż lubię jego słodki smak. Owsianka na mleku bez laktozy jest także świetna dla osób, które nie tolerują tego cukru mlecznego. Życzę smacznego! :)