Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na owsiankę, którą lubię rozpoczynać dzień. Jej mały talerzyk dodaje mnóstwo sił i energii od samego rana. Najbardziej lubię waśnie taką, delikatnie słodką, gęstą, o wyraźnym smaku waniliowym. Serdecznie polecam :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Płatki owsiane zalewamy 250 ml wody i odstawiamy do napęcznienia. Kiedy te zmiękną i nabiorą objętości, zagotowujemy je, a następnie dodajemy mleko*, szczyptę soli, cukier brzozowy i ziarenka wanilii. Wszystko ponownie zagotowujemy, przez cały czas mieszając. * używam mleka bez laktozy, gdyż lubię jego słodki smak. Owsianka na mleku bez laktozy jest także świetna dla osób, które nie tolerują tego cukru mlecznego. Życzę smacznego! :)