Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkie pieczywo. Bardzo dobre z dżemem lub powidłami, ale mi najbardziej smakuje z samym masłem. Polecam na śniadanko.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 107
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 126
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 150
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 79
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 107
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 126
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 150
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 79
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku dodając po łyżce mąki i cukru. Suche składniki wsypać do miski. Masło stopić i ostudzić. Gdy drożdże zaczną rosnąć dodać je do suchych składników. Dodać masło i jajka. Wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 min. Ponownie zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i zapleść warkocz.
Gotowy warkocz umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec około 30 min. w 200 °C.