Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób jak zachęcić dzieci do jedzenia kaszy i warzyw. Danie jest smaczne, pożywne i dietetyczne.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 388
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101427
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5941
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 388
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101427
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5941
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko wg opakowania. Pamiętajmy żeby nie mieszamy kaszy podczas gotowania. Paprykę kroimy w kostkę, kwiaty brokuła w cząstki. Część brokuła zostawmy do drzewka. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa i smażymy 2-4 minuty mieszając. Potem podlewamy ciepłą wodą, przyprawiamy i dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy ugotowaną kaszę. Wszystko przekładamy na półmisek. W marchewki wkładamy kawałki różyczek brokuła tworząc drzewa i wbijamy w kaszą. Całość posypujemy posiekaną kolendrą i koperkiem.
Na talerzu każdą porcję można posypać wegańskim parmezanem. * wegański parmezan to równa ilość płatków migdałowych, drożdży nieaktywnych i przyprawy harissa, kurkuma i sól. wszystko zmielić w młynku.