Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób jak zachęcić dzieci do jedzenia kaszy i warzyw. Danie jest smaczne, pożywne i dietetyczne.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3549
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1317
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1073
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 190
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3549
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1317
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1073
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 190
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko wg opakowania. Pamiętajmy żeby nie mieszamy kaszy podczas gotowania. Paprykę kroimy w kostkę, kwiaty brokuła w cząstki. Część brokuła zostawmy do drzewka. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa i smażymy 2-4 minuty mieszając. Potem podlewamy ciepłą wodą, przyprawiamy i dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy ugotowaną kaszę. Wszystko przekładamy na półmisek. W marchewki wkładamy kawałki różyczek brokuła tworząc drzewa i wbijamy w kaszą. Całość posypujemy posiekaną kolendrą i koperkiem.
Na talerzu każdą porcję można posypać wegańskim parmezanem. * wegański parmezan to równa ilość płatków migdałowych, drożdży nieaktywnych i przyprawy harissa, kurkuma i sól. wszystko zmielić w młynku.