Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób jak zachęcić dzieci do jedzenia kaszy i warzyw. Danie jest smaczne, pożywne i dietetyczne.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21596
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21596
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko wg opakowania. Pamiętajmy żeby nie mieszamy kaszy podczas gotowania. Paprykę kroimy w kostkę, kwiaty brokuła w cząstki. Część brokuła zostawmy do drzewka. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa i smażymy 2-4 minuty mieszając. Potem podlewamy ciepłą wodą, przyprawiamy i dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy ugotowaną kaszę. Wszystko przekładamy na półmisek. W marchewki wkładamy kawałki różyczek brokuła tworząc drzewa i wbijamy w kaszą. Całość posypujemy posiekaną kolendrą i koperkiem.
Na talerzu każdą porcję można posypać wegańskim parmezanem. * wegański parmezan to równa ilość płatków migdałowych, drożdży nieaktywnych i przyprawy harissa, kurkuma i sól. wszystko zmielić w młynku.