Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób jak zachęcić dzieci do jedzenia kaszy i warzyw. Danie jest smaczne, pożywne i dietetyczne.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4379
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11901
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4379
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11901
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko wg opakowania. Pamiętajmy żeby nie mieszamy kaszy podczas gotowania. Paprykę kroimy w kostkę, kwiaty brokuła w cząstki. Część brokuła zostawmy do drzewka. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa i smażymy 2-4 minuty mieszając. Potem podlewamy ciepłą wodą, przyprawiamy i dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy ugotowaną kaszę. Wszystko przekładamy na półmisek. W marchewki wkładamy kawałki różyczek brokuła tworząc drzewa i wbijamy w kaszą. Całość posypujemy posiekaną kolendrą i koperkiem.
Na talerzu każdą porcję można posypać wegańskim parmezanem. * wegański parmezan to równa ilość płatków migdałowych, drożdży nieaktywnych i przyprawy harissa, kurkuma i sól. wszystko zmielić w młynku.