Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób jak zachęcić dzieci do jedzenia kaszy i warzyw. Danie jest smaczne, pożywne i dietetyczne.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1655
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 690
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 840
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1655
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 690
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 840
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko wg opakowania. Pamiętajmy żeby nie mieszamy kaszy podczas gotowania. Paprykę kroimy w kostkę, kwiaty brokuła w cząstki. Część brokuła zostawmy do drzewka. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa i smażymy 2-4 minuty mieszając. Potem podlewamy ciepłą wodą, przyprawiamy i dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy ugotowaną kaszę. Wszystko przekładamy na półmisek. W marchewki wkładamy kawałki różyczek brokuła tworząc drzewa i wbijamy w kaszą. Całość posypujemy posiekaną kolendrą i koperkiem.
Na talerzu każdą porcję można posypać wegańskim parmezanem. * wegański parmezan to równa ilość płatków migdałowych, drożdży nieaktywnych i przyprawy harissa, kurkuma i sól. wszystko zmielić w młynku.