Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, kremowa, przywołująca wspomnienia dzieciństwa oraz… bez ryby. Wegańska pasta o smaku makreli to jeden z prostszych i szybszych przepisów, jakie tutaj zobaczysz! Porcja na około 8 kanapek, całkowity koszt składników: około 7 zł (koszt porcji to około 0,9 zł)
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 639
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 639
Składniki
Nori pokrój na bardzo drobne kawałki lub użyj moździeża. Ogórka i cebulę drobno pokrój. Do osobnej miski włóż pokrojone tofu, majonez i koncentrat pomidorowy.
Tofu, majonez i koncentrat pomidorowy zblenduj lub ubij widelcem na gładką masę.
Po dokładnym zblendowaniu masy dodaj pozostałe składniki. Przypraw solą i pieprzem. Chcą podbić pastę lekko jajecznym smakiem dodaj szczyptę czarnej soli.
Jedz minimum po godzinie od przygotowania, gdy nori zacznie nadawać paście rybny (makrelowy) smak! Smacznego!