Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pełni wegańska wersja smalcu. Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami” z kaszy gryczanej to wyjątkowy i oryginalny dodatek do chleba.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35956
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1294
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35956
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1294
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Odcedzamy i mieszamy z olejem, papryką i solą. Rozsypujemy ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15 min. Co jakiś czas mieszamy. Kiedy będzie chrupiąca, pozostawiamy ją do wystudzenia.
Fasolę blendujemy z wodą i przyprawami na gładką masę. Ołupione jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy je na patelce na średnim ogniu, aż będzie miękkie. Dodajemy zblendowaną fasolę i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miski i dodajemy kaszę. Mieszamy i podajemy. Smacznego ;)