Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione, w wersji wegańskiej - bez nabiału i jajek. Mimo to smakują świetnie! Świetnie sprawdzą się na ciepłe śniadanie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25329
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2481
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25329
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2481
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1262
Składniki
Śmietanę wegańską kupiłam ostatnio w jednym z hipermarketów. Smakuje jak zwykła kwaśna śmietana, ale z lekkim kokosowym posmakiem. Świetnie sprawdzi się do słodkich dań!
Owoce zasypujemy cukrem, gnieciemy widelcem i na małym ogniu gotujemy kilka minut. Banany miksujemy blenderem na gładko. Dodajemy śmietanę, cukier waniliowy, cynamon, kaszę i mąkę. Bardzo dokładnie mieszamy. Masa powinna być gęsta. W dużym garnku nastawiamy wodę do gotowania. Gdy zaczyna wrzeć kładziemy kluski. Najlepiej nabierać masę na dużą łyżkę i małą łyżką zrzucać na wrzątek. Nie mieszamy, bo kluski się rozpadną! Najlepiej gotować w dwóch porcjach. Po wypłynięciu gotujemy kluski jeszcze ok 2 minuty. Wyciągamy łyżką cedzakową. Podajemy na ciepło z sosem owocowym. Można przed podaniem posypać cynamonem lub mieszanką przypraw do kawy.