Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze wegańskie pancakes, idealnie przewracające się na patelni – smażone bez tłuszczu. Wspaniałe z syropem czy owocami, perfekcyjne. Sekretem tych placków jest wlanie soku z cytryny do mleka sojowego, dzięki czemu powstanie wegańska „maślanka” nadająca całości tego oryginalnego, ciekawego smaku. Mało skomplikowane, łatwo dostępne składniki i bardzo szybkie, brudzące niewiele naczyń przygotowanie.
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 84
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 791
Dziś do pracy.
Odsłon: 355
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 84
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 791
Dziś do pracy.
Odsłon: 355
Składniki
Do wysokiego naczynia wlać mleko roślinne, sok z cytryny i olej, całość lekko wymieszać. Następnie dodać obrane banany, mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i sól. Całość zblendować blenderem ręcznym (różdżka) do połączenia składników. Na rozgrzaną, suchą patelnie wylewać małe porcje ciasta, gdy pojawią się na nim pęcherzyki powietrza przewracać na drugą stronę i smażyć na złoto. Podawać z czym dusza zapragnie, najlepiej z jakimś syropem. Smacznego – najlepsze wegańskie pancakes gotowe!