Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze wegańskie pancakes, idealnie przewracające się na patelni – smażone bez tłuszczu. Wspaniałe z syropem czy owocami, perfekcyjne. Sekretem tych placków jest wlanie soku z cytryny do mleka sojowego, dzięki czemu powstanie wegańska „maślanka” nadająca całości tego oryginalnego, ciekawego smaku. Mało skomplikowane, łatwo dostępne składniki i bardzo szybkie, brudzące niewiele naczyń przygotowanie.
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 89
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 71
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 63
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 441
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1078
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 89
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 71
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 63
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 441
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1078
Składniki
Do wysokiego naczynia wlać mleko roślinne, sok z cytryny i olej, całość lekko wymieszać. Następnie dodać obrane banany, mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i sól. Całość zblendować blenderem ręcznym (różdżka) do połączenia składników. Na rozgrzaną, suchą patelnie wylewać małe porcje ciasta, gdy pojawią się na nim pęcherzyki powietrza przewracać na drugą stronę i smażyć na złoto. Podawać z czym dusza zapragnie, najlepiej z jakimś syropem. Smacznego – najlepsze wegańskie pancakes gotowe!