Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze wegańskie pancakes, idealnie przewracające się na patelni – smażone bez tłuszczu. Wspaniałe z syropem czy owocami, perfekcyjne. Sekretem tych placków jest wlanie soku z cytryny do mleka sojowego, dzięki czemu powstanie wegańska „maślanka” nadająca całości tego oryginalnego, ciekawego smaku. Mało skomplikowane, łatwo dostępne składniki i bardzo szybkie, brudzące niewiele naczyń przygotowanie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5864
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5864
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Do wysokiego naczynia wlać mleko roślinne, sok z cytryny i olej, całość lekko wymieszać. Następnie dodać obrane banany, mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i sól. Całość zblendować blenderem ręcznym (różdżka) do połączenia składników. Na rozgrzaną, suchą patelnie wylewać małe porcje ciasta, gdy pojawią się na nim pęcherzyki powietrza przewracać na drugą stronę i smażyć na złoto. Podawać z czym dusza zapragnie, najlepiej z jakimś syropem. Smacznego – najlepsze wegańskie pancakes gotowe!