Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś "Wenglona klapsznita" czyli na maśle podpiekane kromki chleba , obłożone szatkowaną kapustą ze świeżo tartym chrzanem, ścinkami wołowiny w sosie Teriyaki i zapieczone z Austriackim serem pleśniowym piwnym - podane z sałatką z kolorowych marchewek - mód malina jest co chapać ! heehehe... A już za parę dni za dni parę Barbórka A w Barbórkę pije się piwo i je się pleśniowe sery potwierdzają to badania archeologiczne z samej Austrii . Tam dowiedziono, że Prehistoryczni górnicy pili piwo i jedli sery pleśniowe jako, że w kopalniach soli znajdujących się na terenie dzisiejszej Austrii w regionie Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut znaleziono ludzkie odchody sprzed blisko trzech tysięcy lat. Podczas ich analizy naukowcy odkryli, że zawierają one dwa gatunki grzybów, których używa się do produkcji piwa oraz sera pleśniowego.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2164
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 916
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2164
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 916
Składniki
Kromki chleba lekko zrumienić na maśle , następnie obłożyć kapustą szatkowaną ze świeżo tartym chrzanem i dodać plasterki siekane wołowiny uprzednio duszonej w sosie Teriyaki .. Następnię dodać plasterek lub dwa sera piwnego , przełożyć i przykryć patelnię przykrywą na max 5 minut aż się ser rozpuści i tym samym zwiąże zawartość kanapki .
Klapsznity (kanapki) można podać dla smaku i urozmaicenia z sałateczką z tartej lub siekanej , świeżej marchewk i szczypiorku z pozostałą częścią szatkowanej kapusty.