Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś "Wenglona klapsznita" czyli na maśle podpiekane kromki chleba , obłożone szatkowaną kapustą ze świeżo tartym chrzanem, ścinkami wołowiny w sosie Teriyaki i zapieczone z Austriackim serem pleśniowym piwnym - podane z sałatką z kolorowych marchewek - mód malina jest co chapać ! heehehe... A już za parę dni za dni parę Barbórka A w Barbórkę pije się piwo i je się pleśniowe sery potwierdzają to badania archeologiczne z samej Austrii . Tam dowiedziono, że Prehistoryczni górnicy pili piwo i jedli sery pleśniowe jako, że w kopalniach soli znajdujących się na terenie dzisiejszej Austrii w regionie Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut znaleziono ludzkie odchody sprzed blisko trzech tysięcy lat. Podczas ich analizy naukowcy odkryli, że zawierają one dwa gatunki grzybów, których używa się do produkcji piwa oraz sera pleśniowego.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Kromki chleba lekko zrumienić na maśle , następnie obłożyć kapustą szatkowaną ze świeżo tartym chrzanem i dodać plasterki siekane wołowiny uprzednio duszonej w sosie Teriyaki .. Następnię dodać plasterek lub dwa sera piwnego , przełożyć i przykryć patelnię przykrywą na max 5 minut aż się ser rozpuści i tym samym zwiąże zawartość kanapki .
Klapsznity (kanapki) można podać dla smaku i urozmaicenia z sałateczką z tartej lub siekanej , świeżej marchewk i szczypiorku z pozostałą częścią szatkowanej kapusty.