Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest banalnie prosty a uwielbiany przez każdego. Takich jajek nie może zabraknąć na wielkanocnym stole!
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 84
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 540
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 62
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 1282
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 422
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 84
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 540
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 62
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 1282
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 422
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Obrane jajka przecinamy na polówki i wyciągamy żółtka. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Starte pieczarki podsmażamy na masełku na patelni, gdy już straciły surowość dodajemy żółtka, mieszamy dokładnie i całość dalej smażymy na małym ogniu. dodajemy sól, pieprz i odrobinę vegety do smaku. Nie smażymy za długo aby masa nie yszła zbyt sucha. Gotowy farsz nakładamy do połówek jajek. Można od razu wymieszać z majonezem lub przyozdobić z wierzchu. Smacznego!