Do góry

Śniadania Przepis na:

Wiosenna pasta z makreli

Wiosenna pasta z makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1434

Dodano:

Odsłon: 3793

Dietetyczna wersja z jogurtem. ---Zapraszam do przeglądania Mojego Wirtualnego Zeszytu Smaków---http://grunttoprzepis.blogspot.com

Składniki

  • 1 średnia makrela (ok.270 g przed obraniem z ości)
  • 6 rzodkiewek (60g)
  • 3 średnie ogórki kiszone (90g)
  • mały pęczek szczypiorku= 4 łyżki posiekanego szczypiorku (40g)
  • kilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego - używam Zott albo Bakoma
  • sól i pieprz - do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wiosenna pasta z makreli

Przygotowanie

  1. Makrelę obrać z ości. Rzodkiewki i ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekać.

    Nie bać się dużej ilości szczypiorku, skutecznie przełamie on smak tłustej makreli - odważni niech szaleją nawet z 5 łyżkami…

  2. Wszystko wsypać do miski i przyprawić.

  3. Dodać jogurt naturalny. Wymieszać, aby połączyć składniki.

    Odstawić na co najmniej 15 minut, aby całość się „przegryzła”.

  4. Szamać najlepiej na chlebku razowym – pasuje rewelacyjnie!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń