Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Terrina z rzodkiewką to doskonała alternatywa dla tradycyjnego twarogu. Ma zwartą konsystencję, dlatego łatwiej ją nakładać na kanapkę. Świetnie też się prezentuje na stole.
Przygotuj twaróg i świeże warzywa. Biały ser rozdrobnij widelcem albo użyj do tego blendera. Ważne, aby się pokruszył i nie był już w zwartym kawałku.
Rzodkiewki umyj, pokrój w kostkę o wielkości takiej, jaką lubisz. To samo zrób z ogórkiem, tylko przed posiekaniem, pozbądź się skórki.
Dodaj warzywa do twarogu i delikatnie połącz.
Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, wymieszaj energicznie i odstaw do przestudzenia.
Do przygotowanego wcześniej twarogu wraz z warzywami dodaj śmietanę kwaśną, posiekany szczypiorek i koperek. Ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i dorzuć do masy twarogowej. Posól i popieprz według uznania. Dokładnie wymieszaj widelcem.
Wlej lekko ostudzoną żelatynę do serka, cały czas mieszając. Dzięki temu równomiernie ją rozprowadzisz.
Przygotuj aluminiową foremkę albo keksówkę (taką jak do babki). Wypełnij ją serkiem, dociśnij go dokładnie, przykryj szczelnie i włóż do lodówki na kilkadziesiąt minut, aby całość stężała.
Terrina z rzodkiewką dobrze prezentuje się na stole ze śniadaniem czy kolacją. Możesz ją ozdobić świeżym szczypiorkiem i plastrami rzodkiewki.
Nie wyobrazam sobie swiat bez lososiowej terriny. Smaczna i delikatna pot...
Odsłon: 1366
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 172
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 18
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2212
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 172
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 18
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2212
Składniki
Przygotuj twaróg i świeże warzywa. Biały ser rozdrobnij widelcem albo użyj do tego blendera. Ważne, aby się pokruszył i nie był już w zwartym kawałku.
Rzodkiewki umyj, pokrój w kostkę o wielkości takiej, jaką lubisz. To samo zrób z ogórkiem, tylko przed posiekaniem, pozbądź się skórki. Dodaj warzywa do twarogu i delikatnie połącz.
Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, wymieszaj energicznie i odstaw do przestudzenia. Do przygotowanego wcześniej twarogu wraz z warzywami dodaj śmietanę kwaśną, posiekany szczypiorek i koperek. Ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i dorzuć do masy twarogowej. Posól i popieprz według uznania. Dokładnie wymieszaj widelcem.
Wlej lekko ostudzoną żelatynę do serka, cały czas mieszając. Dzięki temu równomiernie ją rozprowadzisz. Przygotuj aluminiową foremkę albo keksówkę (taką jak do babki). Wypełnij ją serkiem, dociśnij go dokładnie, przykryj szczelnie i włóż do lodówki na kilkadziesiąt minut, aby całość stężała. Terrina z rzodkiewką dobrze prezentuje się na stole ze śniadaniem czy kolacją. Możesz ją ozdobić świeżym szczypiorkiem i plastrami rzodkiewki.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Grzanki ze świeżymi szparagami
Śniadania
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce
Śniadania
Bułeczki z serem i prażoną cebulką
Śniadania
Chleb tostowy w jajku z serem
Grzanki ze świeżymi szparagami
Pyszna propozycja śniadania lub kolacji w nieco innym wydaniu. Warto wypróbować
Odsłon: 27
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce, polane kremowym sosem holenderskim....
Odsłon: 61