Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna kanapka – ogród pełen kwiatów z jajka sadzonego, pestek i ziaren oraz ulubionych warzyw dziecka na paście z awokado i orkiszowym pieczywie. Pyszne, zdrowe i kolorowe danie dla dzieci i dorosłych.
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 29
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 150
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1344
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 29
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 150
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1344
Składniki
Przekrój awokado na pół, wbij nóż w pestkę i go przekręć – pestka powinna wyjść bez problemu.
Wyjmij miąższ dużą łyżką i rozgnieć go widelcem, dodaj sok z cytryny i opcjonalnie przyprawy. Wymieszaj. Rozsmaruj pastę na pieczywie.
Udekoruj kromkę. “Ziemię” zrób z ziaren sezamu. Ułóż szczypior jako łodygi, pokrój 1 rzodkiewkę na plasterki a drugą na pół. Natnij ją tak aby utworzyć tulipan. Sadzone jajko wytnij np. foremką do ciasta w dowolny kształt, środek udekoruj siemieniem. Stwórz inne płatki z plasterków oliwek i pomidorków oraz z kiełków brokułu, środek wykonaj z pestki dyni. Udekoruj pietruszką.
Zobacz uśmiech na twarzy swojego dziecka!