Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu wiosna! Już pojawiają się nowalijki. Jak je wykorzystać? Idealnym przepisem z nowalijkami jest wiosenny torcik twarogowy. Idealny do kanapki!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 727
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3021
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 542
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 727
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3021
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 542
Składniki
Użyłam tortownicy o średnicy 21 cm. Masło topimy, studzimy i dodajemy do niego pokruszone wafle. Spód tortownicy przykrywamy papierem do pieczenia i dokładnie wykładamy andrutami z masłem. Pozostawiamy do schłodzenia.
Ogórka i rzodkiewki kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, a koperek drobno siekamy.
Mleko podgrzewamy. Do gorącego dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy do jej całkowitego rozpuszczenia (najlepiej do tego użyć miksera). Odstawiamy do przestudzenia.
Do sera dodajemy żółtka, śmietanę, koperek, czosnek i przyprawiamy. Ubijamy białka i łączymy je z twarogiem. Następnie dodajemy mleko z żelatyną i dokładnie miksujemy. Na samym końcu dodajemy warzywa i delikatnie mieszamy łyżką. Całość wykładamy równomiernie na waflowy spód. Dekorujemy świeżymi warzywami, natką pietruszki i pozostawiamy do stężenia. Smacznego ;)