Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twarożek kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama bardzo często przygotowywała go na kolację czy śniadanie. Zawsze z dodatkiem rzodkiewki, szczypiorku i śmietanki. Ja trochę zmodyfikowałam ten klasyczny przepis ale nadal smakuje on wyśmienicie. Do świeżej chrupiącej bułeczki idealny!
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 90
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 611
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5695
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 90
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 611
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5695
Składniki
Twaróg przełożyć do miski i rozetrzeć widelcem. Dodać śmietankę oraz chrzan i ponownie rozetrzeć. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i razem ze szczypiorkiem, solą i pieprzem dodać do sera. Całość wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt zbita można spokojnie dodać więcej śmietany.