Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twarożek kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama bardzo często przygotowywała go na kolację czy śniadanie. Zawsze z dodatkiem rzodkiewki, szczypiorku i śmietanki. Ja trochę zmodyfikowałam ten klasyczny przepis ale nadal smakuje on wyśmienicie. Do świeżej chrupiącej bułeczki idealny!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Twaróg przełożyć do miski i rozetrzeć widelcem. Dodać śmietankę oraz chrzan i ponownie rozetrzeć. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i razem ze szczypiorkiem, solą i pieprzem dodać do sera. Całość wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt zbita można spokojnie dodać więcej śmietany.