Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twarożek kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama bardzo często przygotowywała go na kolację czy śniadanie. Zawsze z dodatkiem rzodkiewki, szczypiorku i śmietanki. Ja trochę zmodyfikowałam ten klasyczny przepis ale nadal smakuje on wyśmienicie. Do świeżej chrupiącej bułeczki idealny!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5521
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1017
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5125
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5521
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1017
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5125
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1443
Składniki
Twaróg przełożyć do miski i rozetrzeć widelcem. Dodać śmietankę oraz chrzan i ponownie rozetrzeć. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i razem ze szczypiorkiem, solą i pieprzem dodać do sera. Całość wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt zbita można spokojnie dodać więcej śmietany.