Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie chcesz jeść kanapek ani jajecznicy o poranku? Wrapy śniadaniowe to doskonała alternatywa!
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 187
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2141
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 187
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2141
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Składniki
Włóż jajka do garnka z zimną wodą i zagotuj. Gotuj przez 8-10 minut na twardo. Zalej zimną wodą, obierz i pokrój w plasterki.
Przygotuj sos. Ogórki kiszone i szalotkę drobno posiekaj. W miseczce wymieszaj majonez, ketchup i musztardę. Dodaj posiekane ogórki i szalotkę, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na kilka minut, aby smaki się przegryzły.
Każdy placek tortilli posmaruj sosem. Na środku ułóż po 2 plasterki szynki i sera. Dodaj kilka plasterków ugotowanego jajka. Na wierzch połóż garść mixu sałat.
Zwiń tortillę w rulon lub złóż w kopertę.
Opcjonalnie jeśli chcesz zjeść śniadanie na ciepło to podgrzej wrapy śniadaniowe na suchej patelni przez około 2 minuty z każdej strony, aby ser się lekko roztopił, a tortilla zrobiła się chrupiąca.