Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wersji wytrawnej placuszki też mogą być pyszne:)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
        
        
                Składniki
Do miski wsypać mąkę z proszkiem, wlać mleko, wbić jaja, lekko osolić, dodać szczyptę pieprzu. Zmiksować na gładkie ciasto, jak za gęste dodać odrobinę wodę. Pokroić połowę porcji łososia na kawałeczki, wmieszać do ciasta. Smażyć placuszki do zarumienienia. Podawać z serkiem śmietankowym, na wierzch ułożyć jeszcze kawałeczki pozostałego łososia, oprószyć pieprzem cytrynowym. świetnie smakuje z dodatkiem czerwonej papryki.