Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 104
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 67
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 104
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 67
Składniki
1. Suszone pomidory kroimy w paski, cukinie w pół-plastry, brokuła dzielimy na różyczki. 2. Do miski wybijamy jajka, dodajemy mąkę, przyprawiamy solą, pieprzem i wszystko miksujemy razem na gładką masę. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone pomidory, cukinię i brokuła. Podsmażamy. Dodajemy szpinak. 4. Uduszone warzywa zalewamy masą jajeczną. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż jajka się zetną. 5. Przekładamy omlet na drugą stronę i smażymy przez chwilę. Omlet jemy z pieczywem. Smacznego!