Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2037
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3305
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6743
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2037
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3305
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6743
Składniki
1. Suszone pomidory kroimy w paski, cukinie w pół-plastry, brokuła dzielimy na różyczki. 2. Do miski wybijamy jajka, dodajemy mąkę, przyprawiamy solą, pieprzem i wszystko miksujemy razem na gładką masę. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone pomidory, cukinię i brokuła. Podsmażamy. Dodajemy szpinak. 4. Uduszone warzywa zalewamy masą jajeczną. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż jajka się zetną. 5. Przekładamy omlet na drugą stronę i smażymy przez chwilę. Omlet jemy z pieczywem. Smacznego!