Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zacierka najczęściej podawana jest w formie zupy mlecznej na śniadanie ale często też na obiad. Można ją przyrządzić na 2 sposoby ugotować ją w mleku , albo ugotować ją osobno a następnie zalać mlekiem. Dla wielu z nas zacierki na mleku, okażą się sentymentalnym wspomnieniem z dzieciństwa.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 656
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10881
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2329
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 656
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10881
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2329
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, jajka i wody (wody tyle ile przyjmie ciasto , ciasto powinno być trochę twardsze od zwykłego na makaron) . Uformować małe cienkie kluseczki ręcznie lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do gotującego się mleka wsypać kluseczki i ugotować często mieszając. Można również kluseczki ugotować w osolonej wodzie, a następnie zalać mlekiem.
Zacierki doprawić do smaku solą lub cukrem według własnego uznania. Smacznego.