Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedziela. I jak to prawie w każdą niedzielę bywa znowu miałem mały dylemat "Co na śniadanie ?" aby spróbować zaskoczyć swoją żonę i syna. Dawno już nic nie zapiekałem więc kierunek był jeden.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
        
        
                Składniki
Drobno pokrojoną cebulę szklę na niecałych 2 łyżkach masła. Pomidory parzę i ściągam skórkę, koję w kostkę i dokładam do cebuli. Duszę przez chwilę po czym miksuję blenderem. Powstały przecier cedzę przez sito aby pozbyć się grubszych reszek cebuli i mieszam go ze śmietaną solą i pieprzem. Foremki do zapiekania smaruję masłem, obsypuję odrobiną bułki tartej i wlewam do nich przecier. W każdej foremce robię lekkie wgłębienie do którego wbijam po 1 jajku. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i zapiekam ok 15-20 minut w 180oC. Po więcej pomysłów na śniadania zapraszam na : http://mechanikwkuchni.blogspot.com/search/label/Na%20%C5%9Bniadanie