Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedziela. I jak to prawie w każdą niedzielę bywa znowu miałem mały dylemat "Co na śniadanie ?" aby spróbować zaskoczyć swoją żonę i syna. Dawno już nic nie zapiekałem więc kierunek był jeden.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 87
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 232
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 554
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 161
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 87
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 232
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 554
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 161
Składniki
Drobno pokrojoną cebulę szklę na niecałych 2 łyżkach masła. Pomidory parzę i ściągam skórkę, koję w kostkę i dokładam do cebuli. Duszę przez chwilę po czym miksuję blenderem. Powstały przecier cedzę przez sito aby pozbyć się grubszych reszek cebuli i mieszam go ze śmietaną solą i pieprzem. Foremki do zapiekania smaruję masłem, obsypuję odrobiną bułki tartej i wlewam do nich przecier. W każdej foremce robię lekkie wgłębienie do którego wbijam po 1 jajku. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i zapiekam ok 15-20 minut w 180oC. Po więcej pomysłów na śniadania zapraszam na : http://mechanikwkuchni.blogspot.com/search/label/Na%20%C5%9Bniadanie