Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna. Warzywa: marchew, cukinia, fasolka szparagowa, papryka zapieczone w dobrze przyprawionym chlebowym cieście.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13077
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3601
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13077
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3601
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Składniki
Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy w drobne cząstki. Warzywa (marchew, cukinia, fasola szparagowa,papryka) smażymy na 1 łyżce oleju, doprawiamy dołączoną przyprawą bazyliowo-tymiankową, potem warzywa zgarniamy na bok i przesmażamy kiełbasę. Całość doprawiamy, lubczykiem, mąką kukurydzianą, solą i pieprzem. Studzimy. Z podanych składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. 2/3 rozwałkowujemy, wykładamy dno natłuszczonej blachy, nakładamy farsz. Resztę ciasta bardzo cienko wałkujemy, wycinamy wzorki i przykrywamy farsz. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 170-180 C