Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione śniadanko czyli zapiekanki z pieczarkami , z żółtym serem i sosem z majonezu i jogurtu greckiego. Polecam
nóż, papier do pieczenia, blaszka, patelnia, łyżka, tarka,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 341
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21848
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 341
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21848
Składniki
Bagietkę pokroić na trzy części , następnie przekroić na połówki, każdą posmarować delikatnie masłem, polać ketchupem. Pieczarki po obraniu i pokrojeniu podsmażyć do miękkości z obraną, pokrojoną w kostkę cebulą. Tak przygotowane pieczarki rozłożyć na bagietki, posypać dość obficie startą mozzarellą. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do całkowitego rozpuszczenia sera. Pomidory i ogórek konserwowy pokroić plastry, natomiast wszystkie składniki sosu wymieszać doprawić pieprzem i solą do smaku. Po upieczeniu i wyjęciu z pieca na bagietki rozłożyć plastry pomidora oraz plastry ogórka konserwowego , polać przygotowanym sosem i obsypać posiekaną cebulką zieloną. Smacznego
Przygotowanie zapiekanek.
Zapiekanki po zapieczeniu.
Zapiekanki gotowe do podania.