Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione śniadanko czyli zapiekanki z pieczarkami , z żółtym serem i sosem z majonezu i jogurtu greckiego. Polecam
nóż, papier do pieczenia, blaszka, patelnia, łyżka, tarka,
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13278
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10746
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 414
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8312
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13278
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10746
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 414
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8312
Składniki
Bagietkę pokroić na trzy części , następnie przekroić na połówki, każdą posmarować delikatnie masłem, polać ketchupem. Pieczarki po obraniu i pokrojeniu podsmażyć do miękkości z obraną, pokrojoną w kostkę cebulą. Tak przygotowane pieczarki rozłożyć na bagietki, posypać dość obficie startą mozzarellą. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do całkowitego rozpuszczenia sera. Pomidory i ogórek konserwowy pokroić plastry, natomiast wszystkie składniki sosu wymieszać doprawić pieprzem i solą do smaku. Po upieczeniu i wyjęciu z pieca na bagietki rozłożyć plastry pomidora oraz plastry ogórka konserwowego , polać przygotowanym sosem i obsypać posiekaną cebulką zieloną. Smacznego
Przygotowanie zapiekanek.
Zapiekanki po zapieczeniu.
Zapiekanki gotowe do podania.