Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione śniadanko czyli zapiekanki z pieczarkami , z żółtym serem i sosem z majonezu i jogurtu greckiego. Polecam
nóż, papier do pieczenia, blaszka, patelnia, łyżka, tarka,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112874
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 388
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 416
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 736
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112874
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 388
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 416
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 736
Składniki
Bagietkę pokroić na trzy części , następnie przekroić na połówki, każdą posmarować delikatnie masłem, polać ketchupem. Pieczarki po obraniu i pokrojeniu podsmażyć do miękkości z obraną, pokrojoną w kostkę cebulą. Tak przygotowane pieczarki rozłożyć na bagietki, posypać dość obficie startą mozzarellą. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do całkowitego rozpuszczenia sera. Pomidory i ogórek konserwowy pokroić plastry, natomiast wszystkie składniki sosu wymieszać doprawić pieprzem i solą do smaku. Po upieczeniu i wyjęciu z pieca na bagietki rozłożyć plastry pomidora oraz plastry ogórka konserwowego , polać przygotowanym sosem i obsypać posiekaną cebulką zieloną. Smacznego
Przygotowanie zapiekanek.
Zapiekanki po zapieczeniu.
Zapiekanki gotowe do podania.